Thailanda, o altfel de impresie

După nunta ne-am hotărât ca am vrea sa facem luna de miere într-un loc exotic. Zis și făcut… Nu ne-am putut decide între Thailanda și Bali asa ca am ales sa mergem în amândouă, 1 săptămâna în Thailanda și una în Indonezia despre care o sa vorbesc într-un alt articol.
Ne-am hotărât ca cea mai buna perioada ar fi de Revelion asa sărbătorim 2 în 1… Și am început sa cautam oferte… Dacă te uiți la agențiile de turism pentru acea perioada numai biletele de avion te ajung undeva la 1000 de euro de persoana sa nu mai vorbim de cazare și masa… Asa ca fiind puțin mai nonconformiști, ne-am decis sa mergem pe cont propriu… Asa ca am cautat și am tot cautat, din nou și din nou, pana înainte cu 3 zile sa plecam am cumpărat biletele de avion și în drum spre aeroport am rezervat și cazarea. Probabil va gândiți ca nu ai cum sa găsești cazare în acea perioada din an, dar va înșelați, numai noi europenii facem atâta Tam Tam de Revelion, la ei nu mi s-a părut a fi ceva deosebit în aceasta perioada.
Asa a început aventura….
Pe 21 decembrie am găsit o oferta buna pentru biletele de avion cu plecare din Sofia, dacă luam din București era cu 1000 de euro mai mult pentru 4 persoane cu aceeași companie aeriana, asa ca idee banii ăștia i-am plătit pe cazare pentru 6 nopți in Patong, cu mic dejun inclus, și încă ne-au mai rămas ceva de cheltuiala.
Asa ca un pont, dacă vreți sa economisiți ceva bani căutați zboruri și din alte aeroporturi europene, noi am mai găsit din Elveția la un preț avantajos însă până ne-am hotărât noi nu mai era oferta valabila.
Și încă un sfat, noi am găsit toate zborurile cu ajutorul Momondo, e avantajos în ideea ca îți cauta și zboruri pe bucăți, nu doar zborul direct, plus de asta poți activa funcția de notificări atunci când un zbor își modifica prețul.
Buun… pe data de 27 decembrie ne-am pregătit bagajele, ne-am urcat în mașină și am pornit la drum, aveam zbor dimineața la 8 din Sofia. Mașina am lăsat-o în parcarea subterana a aeroportului, nu ne-a costat mai mult de 250 de lei, aproximativ, pentru 2 săptămâni.
Am avut un zbor de aproape 12 ore în total (6 ore jumate primul și aproape 5 ore cel de-al doilea) cu escala de 8 ore în Quatar, toate zborurile de la această companie sunt astfel, probabil e politica tarii sa aibă și ei de câștigat de pe urma turiștilor, majoritatea își iau cazare pe timpul escalei, la fel am făcut și noi… Odată ajunși pe aeroport am primit viza imediat, am rezervat camere la un hotel în apropierea aeroportului (sunt și în incinta aeroportului camere de închiriat doar ca prețul diferă), am comandat un uber, și ne-am cazat. La întoarcere am avut cam același traseu doar ca am schimbat hotelul și ne-a cam părut rău, am nimerit la unul la care curățenia nu era tocmai o prioritate, desi prețul era mai mare decât la cel la care ne cazasem cu doua săptămâni înainte..
În sfârșit am ajuns pe aeroportul din Phuket, dacă ajungeți acolo sa va înarmați cu multa multa răbdare și sa aveți pregătite poze pt viza dacă doriți sa scutiți măcar puțin timp de stat la una dintre cozi, după ce ai pozele completezi un formular pe care capsezi sau lipești poza, aștepți la o coada destul de lunga, și după ce ai aplicat mai aștepți ceva pana sa îți dea pașaportul cu viza, apoi te așezi din nou la coada sa poți părăsi aeroportul… (sa aveți la îndemână rezervarea pentru hotel pentru ca vi se va cere)
Pe aeroport găsești oferte după oferte pentru transport la hotel, noi am solicitat hotelului sa ne trimită o mașină cu șofer neștiind cum sta treaba.
După un drum de vreo 2 ore printr-o amestecatura de nou și vechi, orașe în care sunt statui poleite cu aur și sate în care oamenii trăiesc la limita subzistentei, am ajuns în Patong, stațiune care sincer pe mine nu prea m-a dat pe spate… Probabil și din cauza ca nu sunt eu un fan al vietii de noapte și al destrabalarii ca sa ii zic asa. Când mergi în Thailanda sa nu te aștepți la prea multa curățenie pe străzi, sau cel puțin în zona în care am fost noi, ca bărbat sa te aștepți sa tragă domnișoarele de tine pe strada sa îți ofere un masaj thailandez, contra cost bine înțeles, știu cum sa își vândă marfa.
În toate articolele despre Patong pe care le-am citit pe internet toată lumea lauda strada Bangla din stațiune, pentru mine a însemnat cam asa : agitație, multa aglomerație, nu faci un pas fără sa dai de cineva, multa multa gălăgie, toate barurile și restaurantele au cel puțin un om în fata care trage de tine sa îți prezinte ofertele de streaptease, cu „fucking show” care de fapt sunt niște fete ce dansează pe banii clientilor pe care reușesc sa ii prosteasca, oferte de droguri și etnobotanice, și bineînțeles limita maxima de destrăbălare…. Cam asta a fost părerea mea.
In seara de revelion am ieșit în oraș fără niciun fel de rezervare și am găsit loc la mai multe restaurante fără niciun fel de problema.
Un alt lucru pe care trebuie sa îl iei în calcul înainte de o vacanta de genul acesta este mâncarea, totul e duce și picant chiar și pâinea are un gust usor dulciu dacă nu cumva chiar are zahar pe ea… Pana și chipsurile sunt dulci….
În zilele următoare ne-am înțeles cu un șofer de Tuc Tuc sa ne plimbe prin locurile turistice, Yod,un thailandez tare simpatic, nu cu multe cunoștințe de limba engleza dar suficiente cat sa ne înțelegem cu el, foarte glumeț și mereu cu zâmbetul pe buze, ne lua în fiecare dimineață de la hotel după micul dejun și ne lasa seara. Ne-a plimbat pe la templul Wat Chalong, statuia lui Buddha (Big Buddha cum ii spun ei), toate plajele pe care le-am găsit pe internet, în satul cu elefanți, la sanctuarul cu tigri unde ne-am făcut poze și am „mângâiat” un pui de tigru care era de fapt unul destul de mare, și în pădurea maimuțelor, unde simpaticul nostru șofer ne-a cumpărat alune pentru maimuțe din proprii bănuți.

IMG-20190102-WA0018

IMG-20190103-WA0005

IMG-20181231-WA0108 asta ca o idee despre aglomerația din Patong, și nu pe strada Bangla

Bine înțeles ca puteți opta și pentru ceva mai ieftin sa va plimbați pe insula cum ar fi scuterul, îl închiriezi cu aproximativechivalentul a 70 de lei pe zi, fără limita de kilometri sau alte lucruri, dacă îl folosești mai mult trebuie sa alimentezi cu motorina pe care o vând localnicii la marginea drumului, deci nu ai cum sa ramai în pana.
Nu vorbesc foarte mult despre obiectivele turistice pentru ca espre ele găsiți oriunde pe internet ci mai mult despre experienta noastră și impresiile cu care am rămas după aceasta călătorie.
Încă un sfat, nu uitați de probiotice, s-ar putea sa va salveze cel puțin de o zi proasta în concediu, eu m-am ales cu o enterocolita foarte urata în ultima zi… Care m-a făcut sa iau în ul varianta de a mai rămâne câteva zile în patong pentru ca nu eram în stare sa călătoresc cu avionul, noroc ca pana seara când aveam zborul mi-am revenit cât de cât și nu mai erau asa dese drumurile la baie…
Un alt cuvânt cheie este negocierea, indiferent ce cumpărați, negociați pentru ca la unele produse poți ajunge chiar și la jumătate prețul cerut inițial… Valabil și pentru transport.
Iar dacă doriti sa va relaxati nu căutați plajele super cunoscute, noi am mers de 2 ori pe aceeasi plaja în rest au fost peisaje frumoase dar nu suficient încat sa ne facă sa ne întoarcem.
Noi am ratat un lucru de care ne pare rău, o croaziera pe insule, am lăsat pe ultimele zile și din cauza unei alerte de tsunami nu a mai ieșit niciun vas în larg.
Și încă un lucru de luat în calcul dacă nu va place căldura și nu sunteți rezistent la temperaturi ridicate nu alegeți aceasta destinație, și mai ales nu uitați de camera de hotel cu aer condiționat.

Lasă un comentariu